Néha a szívnek is jó a víz...

Kútkereső

Citromos kávé - Hát isten vagyok én?

2019. április 16. - László Dávid

swing_alone.jpgÉn vagyok az az isten, aki minden sérelembe belehal egy kicsit, aki mindent elnéz és megbocsájt, csak szeressék, és vele maradjanak. Te vagy az az isten, akitől önmagad haláláldozatával lehet bocsánatot nyerni az ellened elkövetett sérelmekért. Apám az az isten, akit jobb tagadni, mint megszégyenülni és gyötrődni érte miatta. Az exem az az isten, aki titokban tervez és álmokat szövöget, és nem számít, kinek mit kell áldoznia a cél érdekében. A szomszéd az az isten, akinél önmaga a legigazabb, és akinek a szemében mindenki bűnös, és mindenki az irgalmára szorul. Az utcán velem szembejövő az az isten, aki sokkal inkább egy ható erő, mintsem személy, törvény, aki igazságosan mér, de csak abban, ami neki személy szerint a legfontosabb. A buszsofőr az az isten, akivel alkut lehet kötni, és jó áron lehet szállítani neki a jó cselekedeteket, a rosszakért pedig komoly büntetést szab ki. A fogorvosom az az isten, aki inkább egy eszme, egy kinőhető erkölcscsősz, aki elkísér az életünk egy szakaszán, és amikor megtanulunk szépen köszönni, jöhetnek a nagyobb istenek, hogy lenyűgözzenek. A virágárus az az isten, aki egyik sem, miközben valójában mindegyik egy kicsit, és nem attól személyes, hogy önálló, komplex, irracionális és közel enged, hanem attól, hogy tudja, hogy szereti a reggeli kávét, és mit akar látni a facebookon, mikor unalmában görgeti a melóhelyén. 

Isten az az isten, aki bemutatkozott Jézusban, és aki mindezekkel szembeállított minket. Aki bármire hajlandó volt, hogy megmutassa, mi vagyunk ezek az istenek. Akinek ügyetlenül kellett lavíroznia a mi isteneink között, hogy magát adhassa számunkra, és aki kudarcot vallott, mikor őhelyette magunkat imádtuk tovább. Vagy ez a mi kudarcunk?

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr1414769000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.