Néha a szívnek is jó a víz...

Kútkereső

Citromos kávé - sírni és nevetni csak szívből, szabadon

2019. február 12. - László Dávid

Mit is mondhatnék neked? A sírás és a nevetés ugyanarról a tőről fakad. A szeretet tövéről. A szeretet az atya, akinek gyermekei a sírás és a nevetés, e két istenség. A világ szenvedés, mondta volt Szidhárta a bölcs, és nem is tévedett. Csak épp egy másik világról beszélt. Az a világ még ezelőtt volt, és abban az emberek előbb nevettek, aztán sírtak, mert az öröm volt az idősebbik, ő született hamarabb, aki paradicsommá tette az életet, s a kisebbik testvér, a bánat követte útján, lépett lába nyomába, ahogy a kisebbik testvéreknél szokás. E kimélyült lábnyomok mentén ürült ki az élet, vált kopárrá és fullasztóvá. Ekkor jött az atya, aki lenyelte a sírást, és a nevetést, hogy kiköpve őket fordított sorrendben a sírás legyen az idősebb, és a nevetés járjon innentől a lába nyomán. A világ így telt el ismét, így vált először szenvedéssé, majd a szenvedést követi az öröm, amikor megtalálod azt, aki megtalál téged.

Azt mondod, nem mersz a rosszal szembenézni? Azt mondod, nem mersz sírni? Odázod amíg lehet? Csak a boldogságra akarsz koncentrálni? A jövendő örömödet csapolod, és nem jutsz annak nektárjához, ha elfojtod a sírást. Mert az idősebb gondot visel a fiatalabbra, és mert a fiatalabb testvéri szeretetben van az idősebbel.

Az őszinte sírás a lélek mélysége, és a lélek vizeinek mélységéből feltörő légbuborékok a szabadság édes örömei, a nevetés forrása.Akkor örülsz igazán, ha sírsz is igazán. Sírj csak annak, aki megérdemli, aki leúszik veled a legmélyebb vizekig, ahol majd az öröm vár. Hálás lesz neked a nevetés, és bízni fog benned a sírás.

Egy bölcs asszony a minap azt mondta nekem: A fájdalomból csak a fájdalmon keresztül vezet ki az út.

15032937_708600869295828_6734092209639354801_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr5613886348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.