Néha a szívnek is jó a víz...

Kútkereső

Citromos kávé - Elégtétel pamflet

2019. január 02. - László Dávid

dali-03.jpg
ISTEN    Mielőtt voltál, én már magamhoz fogadtalak. Legyen világosság. A magam képére formáltalak, mindent neked adok. Áldás leszel. Szövetséget kötök veled, nem hagylak el.

EMBER    Uram, nem boldogulok! Az életem nehéz és kínkeserves. Csak egymást marjuk és tapossuk, mindenki önző, senkiben nem bízhatok igazán. Mi végre?! Miért hagyod ezt? Mit tegyek, hogy békére és örömre találjak?

ISTEN     Így öntözd a lelked: Élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.

EMBER    Hogyan tehetném ezt meg?! Ha csak én teszem meg, széttépnek, mint zöldevőt a vadak! Én dúskálni akarok az életben, mint egy oroszlán, nem turkálni a szemétben, mint a patkányok! Mit tettem, hogy ezt kapom? Nem vagyok elég jó, hogy azt érdemeljem?! Kímélj meg büntetésedtől! Zsákruhát öltök, hamuval hintem fejem, olajat, gyümölcsöt és kövéret füstölök oltárodon. Mit tegyek még, hogy békét és örömöt szerezzek? 

ISTEN    Elküldöm a fiamat, hogy lásd, milyen, amikor te énbennem vagy, és én tebenned. Jaj érted, képmutatóért, értsd meg: irgalmat kérek, és nem áldozatot! Én vagyok a szőlőtő, ti vagytok a vesszők. Az én békémet adom nektek, hogy százszoros gyümölcsöt teremjen köztetek. Tanítványaimmá teszlek titeket: úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket.

EMBER    Mi szükségünk van még tanúkra? Íme, most hallottátok az istenkáromlást!

ISTEN    Szabad vagy, hogy összetörd. Életem adom érted, mert szeretlek. Ha marad benned valami belőlem, szaggasd meg szívedet.

EMBER    .Jaj nekem! Én lettem a Sátán. Akkor már legyek az Isten!

ISTEN    Ő feltámadt, hogy lásd, milyen, amikor te énbennem vagy és én tebenned. Vele legyőzheted önmagad halálát. Felemelem előtted, mint a rézkígyót, hogy ha belenézel szemének tükrébe, elvegye az önvádad és gőgöd, melyek eltiltanak tőlem. Az ürességében megleled gondviselésem, elég neked az én kegyelmem. Emlékezz mindenre, amit elmondtam neked.

EMBER    Értem, Uram! Nekem adtad, hogy kitöltsem rajta a tőled kapott dühöm, mert patkány lettem, pedig azt akartuk, hogy oroszlán legyek. 

EMBER    Uram, nem boldogulok! Nem tudom megértetni a világgal, hogy semmirekellőek vagyunk. De mi közöm a gőgjükhöz?. Mi engedelmeskedünk, Uram!  De még köztünk is vannak ártatlan árulók. Mit tegyünk még, hogy békére és örömre találjunk?

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr6413547949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.