Kútkereső

Néha a szívnek is jó a víz...

Devangélium - Az Antikrisztus füveskönyve

Azután elment oda, ahol nagy sokaság ücsörgött tétlenül, és tanítani kezdett:

 

Akinek megütik a jobb orcáját, annak üssétek meg a balt is.

‾™‾

Amit nem akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, tegyétek meg velük előbb ti.

‾™‾

Új parancsot adok nektek: Fogyasszatok. Onnan fogja tudni a világ, hogy szeretitek magatokat, ha megveszitek a reklámban látott termékeket.

‾™‾

Nem azért jöttem, hogy rávezesselek titeket a törvényekre, hanem hogy számon kérjem rajtatok a tetteiteket általuk

‾™‾. 

Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem cirkusszal is, ami elaltatja lelkiismeretét.

‾™‾

Akinek két ruhája van, az vegyen még magának, hiszen csak nem akar minden nap ugyanabban emberek közé menni?! Akinek meg egy sincs, az higgyen jobban önmagában.

‾™‾

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a szívekben, amiknek birtokosai bármikor kiléphetnek az életetekből. Ha pedig kilépnek, hadd menjenek, majd úgy is vissza akarják könyörögni magukat, de akkor már hiába. Inkább gyűjtsetek magatoknak kincseket, amikkel többnek mutathatjátok magatokat, és akkor tisztelni fognak titeket. Mert ahol van a ti kincsetek, annyit értek. 

‾™‾

Ne esküdj hamisan, inkább esküdj kis pénzben, akkor kevesebbet buksz majd.

‾™‾

Legyen a ti beszédetek igen igen, nem nem. Attól függően, hogy mi válik épp a hasznotokra.

‾™‾

Aki tőled kölcsön kér, adj néki, és számíts fel rá háromszor annyi kamatot. 

‾™‾

Amikor seftelsz, ne tudja a te bal kezed, mit cselekszik a jobb, mert így mindent tagadhatsz a bíróságon.

‾™‾

Mert aki szétosztja magát, az meg is érdemli. A legnagyobb bűnötök az az áldott jó szívetek.

‾™‾

Nem mindenki, aki mondja: Uram! Uram! jut be a paradicsomba. De aki bejutott, az bizonyosan eladta magát.

‾™‾

Neki sok bűnét elnézik, mert befolyásos, a másiknak meg nem bocsátanak meg, mert nem tudja miből megvásárolni azt. Legyetek ti is ezért befolyásosak.

‾™‾

Ekkor az egyik tanítvány megkérdezte tőle: Hányszor lehet megbocsátani a másiknak? Erre ő azt válaszolta: Ameddig hasznod van belőle.

‾™‾

Azután így szólt: Egy ember ment le Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esett, akik kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek. Hát minek ment oda?!

‾™‾

Aki szemet huny a kevésen, a sokon is szemet huny az, és aki nem huny szemet a kevésen, azzal szóba se álljatok. Nem érdemli meg.

‾™‾

Ekkor megkérdezték tőle: Szabad-e elválni a feleségemtől? Erre azt felelte: Csak ha kiderül, hogy csalod, és nem tudja megérteni, hogy neked ilyen a természeted.

‾™‾

Vajon a vak vezethet-e világtalant? Inkább vezesd te mindkettőt, és kérd el az árát.

‾™‾

Melyik nagyobb: az-e aki asztalnál ül, vagy aki szolgál? Természetesen aki asztalnál ül.

‾™‾

Mert ha valaki közületek tornyot akar építeni, nemde először leül, és felhívja a barátait, hogy megoldják okosba?

‾™‾

Kik az én anyám, és kik az én testvéreim? Csak azok, akik árasztják magukból a pozitivitást, azok az én anyám és az én testvéreim.

‾™‾

Mert mindenki, aki magát felmagasztalja, az híres lesz, még ha megalázóan is viselkedik, de híres marad.

‾™‾

Egy hitelezőnek két adósa volt. Az egyik ötszázezerrel tartozott neki, a másik százezerrel. A hitelező ezért feljelentette őket, kilakoltatta őket és családjukat, majd elárvereztette ingóságaikat. Mit gondoltok, melyikük gyűlöli jobban a hitelezőt? Hát kit érdekel?!

‾™‾

Mondá az egyik tanítvány: Nekem nincs szükségem erre a dologra. Felelé neki: Ha nem szerzed meg ezt a dolgot, lemaradsz a bónuszokról.

‾™‾

Kérdezték a tanítványok: Kicsoda üdvözülhet tehát? Felelé nekik: Csóróknál ez lehetetlen. De van az a pénz, amiért minden lehetséges.

‾™‾

Az én Atyámnak házában sok lakóhely van, mert hatalmas házat vett magának. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek a koktélpartira, ahova mindenki bemehet, aki számít.

‾™‾

Volt egy gazdag ember, aki bíborba és patyolatba öltözött, és nap mint nap fényes lakomát rendezett. Volt egy Lázár nevű koldus is, aki ott feküdt a gazdag előtt, fekélyekkel tele, és azt kívánta, hogy bárcsak jóllakhatna a gazdag asztaláról lehulló morzsákkal; de csak a kutyák jöttek hozzá, és nyaldosták a sebeit. Történt pedig, hogy a gazdag befogadta a kutyákat, és jó házőrzővé nevelte őket. Hát nem nagylelkű? A koldus mit tett le az asztalra?

‾™‾

Mert mindaz, aki bűnt cselekszik, a gyehennára vettetik. Ezért cselekedjétek amit akartok titokban, és akkor ügyesnek neveznek titeket.

‾™‾

Boldogok a gazdagok, mert övék bármi, amit megkívánnak. És nekik az jár is!

Boldogok a celebek, mert őket istenítik, amiért tartás vagy tehetség nélkül is sikeresek és szerethetők.

Boldogok, akik másokat megvetnek a bőrszínük vagy az anyagi helyzetük miatt, mert ők jobbak azoknál.

Boldogok, akik átgázolnak másokon, mert számukra nincs lehetetlen.

Boldogok azok, akik az igazság nevében másokat átkoznak, mert ők nyugodtan alszanak minden nap.

Boldogok az erkölcstelenek, mert nekik mindig jut néhány jó falat a hatalmasok koncából.

Boldogok, akik a szeretet nevében haragot szítanak, mert ők nem olyanok, mint azok.

Boldogok, akik másoknál jobban tudják a dolgokat, mert mások hálásak lehetnek értük.

‾™‾

Boldog, aki énbennem megbotránkozik, és azért kívánkozik az én utaimra, mert ösztöneinek féktelen mélyéből ő is sikert akar kovácsolni.

‾™‾

Én vagyok a borkóstoló, ti vagytok a szőlővesszők. Ha megtartjátok parancsolataimat, de mégsem sikerül nektek amit szerettetek volna, nem akartátok eléggé.

‾™‾

Azért beszéltem ezeket nektek, hogy sikeresek legyetek. Ezen a világon sokan fognak megfeddni titeket, de ne törődjetek velük: ők csak irigyek rátok.

‾™‾

Megismertétek az igazságot, és az igazság jobbá válik tőletek.
gandhivaltozas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr5614312737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Még nincs kultúrája kis hazánkban, de teszek egy lépést afelé, hogy megadjam a lehetőséget neked a támogatásra, ha tetszik, amit csinálok. Javaslatot is tehetsz, és az egész névtelen. (Ezt nem verik nagy dobra ott fent, de veheted tizednek is. ;) )  

 

A szerzőről:

11182156_470080469814537_6846388005726535320_n.jpg

László Dávid vagyok, egyetemista. Nyitott vagyok a világ felém sugárzó impresszióira. Élményekből, felismerésekből formálok bejegyzéseket, amik lecsapódnak bennem. Vállalom a szubjektivitást. A cikkeim főleg spirituális, filozófiai, lélektani témákban mozognak. Nem kell félretenned a meggyőződéseidet, miközben olvasol, csak arra kérlek, légy nyitott. Rám, és magadra is. Ha megszólíthatok benned mélyen valamit, ha valamelyik cikkem lehet egy lépésnyi föld a lábad alatt életed hosszú útján, elértem a célom. Ezért kérlek, ne egyetlen cikk után rakj be egy dobozba. Olvass el párat. Köszönöm, hogy ellátogattál ide.

Facebook

Címkék

101-es szoba (1) antikrisztus (1) autentikus (1) ayahuasca (1) a hétfejű tündér (1) a kis herceg (2) bálványok (5) becsatornázott boldogság (1) biblia (7) bizalom (2) bizonyságtétel (1) botrány (1) bűn (3) bűntudat (2) Calvinist (1) citromos kávé (40) család (1) csend (1) csoda (1) dicsi zene (2) diszkókeró vs. könyvtárkeró (1) dogma (1) drahma (1) egyenlőség (1) egyház (13) egy igazság (3) egy kis filó (15) életfilozófia (1) ellenség (1) előfagyasztott világnézet (2) emergens (1) empátia (4) énekek éneke (3) engesztelő áldozat (2) erkölcs (2) erőszakmentes kommunikáció (1) érzékelésszűrő (1) evangelikál (5) evolúcióelmélet vs. teremtéselmélet (1) farizeus (2) fasizmus (1) favágó (1) felelősség (1) felszabadítás (2) feltámadás (1) felvilágosodás (1) feminizmus (1) filmek (1) filmkritika (2) fogyatékkal élők (1) fontos (1) függőség (3) gender (1) gondviselés (4) gyónás (1) hagyomány (3) házasság (2) hímsovinizmus (1) hitbiztonság (2) homozoológia (1) hős (1) humanizmus (2) iddqd (1) igazság (1) igen-nem (1) igés képek (1) imádkozás (3) írásértelmezés (4) irónia (3) irracionális (1) istenkép (10) istentől távol (4) isten trilógia (3) ítéletmentes (1) ítélkezés (3) jedivallás (1) Jézus (14) jók és gonoszok (3) kapcsolatok (1) karácsony (1) karma (1) káté (1) kegyelem (11) keresztény kultúra (13) kezdet (1) kísértés (1) könyvek (4) könyvek hercege (2) kritikus gondolkodás (10) kútkereső (10) lázadás (2) lélek (4) lelkész (2) limitált észosztás (1) magány (1) megbocsátás (6) megszentelődés (1) megtérés (1) megváltás (7) melegek (4) méltóság (2) mémek (1) migránsok (2) misztika (2) mit tudhatok? (1) narratívák (12) negatív teológia (1) nemi szerepek (1) nyitott szív (1) önismeret (18) önmegvalósítás (7) ördög (2) pápa (1) paradigmaváltás (3) párkapcsolat (5) patológiás (1) predesztináció (1) prédikáció (2) pride (1) reformáció (1) remény (1) rorschach (1) safe space (1) santo daimi (1) sebek (1) sebezhetőség (3) sokakért vagy mindenkiért (1) sors (2) south park (1) szabadság (5) szemléletváltás (11) szemnek láthatatlan (1) szent és profán (4) szeretet (1) szex (3) szív (1) szívből jövő (1) szomorkultúra (2) társadalom (3) teológiai lábnyom (3) thészeusz hajója (1) ti vagytok a föld sója (1) tudattalan (1) túlvilág (1) türelem (1) újkálvinizmus (3) útkeresés (2) utópia (2) vágyak (2) vallás (17) weöres (1) Címkefelhő