Néha a szívnek is jó a víz...

Kútkereső

Citromos kávé - Az univerum és a kegyelem

2018. március 22. - László Dávid

"-Van a jó és van a gonosz. Bárhogy is elemezzük, a gonosznak mindig nyernie kell. Jónak lenni nem túl praktikus túlélési stratégia. Hűséget kíván, önfeláldozást és szeretetet. Szóval miért marad fenn a jó? Mi tartja fenn az egyensúlyt jó és gonosz között ebben a visszataszító univerzumban? Van benne valami logika? Áll mögötte valami rejtélyes erő?
-Talán csak egy pasas."

(Doctor Who - Twice upon a time)

 

És valóban, hányan áldozták életüket, és olykor halálukat is azért, hogy a jóság szikrája ne múljon ki. Tömérdek vér és verejték van abban, hogy a jó fennmaradjon. Vajon ez a hagyaték nem-e tesz minket méltóvá arra, hogy rá támaszkodva, annak idoljaiból, eszméiből, tetteiből merítve embernek nevezhessük magunkat? És vajon nem-e emelkedik fel ezáltal az ember a szakrális térbe? Nem-e válik egy olyan világ befogadottjává, amit e világ szülöttjeként, ebben a valóságban nem ismerhetne meg anélkül, hogy ellent ne mondana ezen világ kegyetlenségének? Aki pedig mást keres, mint amit lát, az olyat keres, aminek nincs alárendelve. Innen nézve jót tenni maga a szabadság.

28315.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr6413570699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.