Kútkereső

Néha a szívnek is jó a víz...

A gyónás szentsége

Bevallom, hogy hibáztam. Bevallom, hogy tehettem volna másként is. Hogy amit gondoltam, amit tettem, az nem egyezett azzal, aki vagyok. Bevallom, hogy elmulasztottam olyan dolgokat, amiket utólag szívesen megtennék. Hogy csalódtam magamban, és emiatt rosszul érzem magam, sőt, talán még dühös is vagyok. Bevallom, hogy azt hittem, olyan tudok lenni, amilyennek szerettem volna látszani, de elbuktam. Bevallom, hogy az énem egy része uralkodni akar felettem, és olyan dolgokból kipréselt örömökkel nyugtat, amik ideig óráig boldoggá tesznek, de közben napról napra kihullanak a kezeim közül azok a dolgok, amiket értékesnek tartok. Magamban, és a környezetemben. Bevallom, hogy olyan tükörben szeretem nézegetni magam, ami mindezt eltakarja, és amikor felreped ez a tükör, és kikandikálnak a repedésen a titkok, amiket elnyomtam magamban, akkor arra szoktam dühös lenni, ami elpattintotta a tükröt, nem a tükörre. 

Téged választottalak, hogy ezt elmondjam. Kérlek, ne ítélj el, mert avval belelöksz abba, amiből ki szeretnék végre szállni. Kérlek, ne jósolj jövőt, mert gyenge és puha vagyok most, az őszinteségem órájában, és könnyen belém plántálhatod az általad felállított kimenetelét a dolgoknak. Kérlek, ne adj tanácsot, amíg nem kérek én tőled. Kérlek, ne beszélj olyasmikről, amik kellően elvonatkoztatottak és általánosak, hogy hidegség áradjon belőlük, már most megfagyok az őszinteségem órájában, nincsenek rajtam a maszkjaim. Inkább használd ki meztelenségemet, hogy megmutasd nekem a fényt és a meleget, hogy végre érezhessem, nincs szükségem maszkokra. 

Köszönöm, hogy elmondhattam neked, ami emészt. Hogy kimondhattam, és magam előtt is világossá tehettem. Köszönöm, hogy megértesz. Hogy úgy hallgatsz, látom, mint aki megérti, miről beszélek. Köszönöm, hogy te már hamarabb nyitottad a karjaidat felém, hogy szemeidben a jövő reménye csillog, és azon keresztül az őszinteségem órájában megláthattam, nem vagyok befejezett, lehetőségem van, hogy kiszálljak a múltból, és hogy tovább haladjak, változzak.

Köszönöm, hogy Krisztusai voltunk egymásnak.
counseling-a-friend.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr1113584811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Még nincs kultúrája kis hazánkban, de teszek egy lépést afelé, hogy megadjam a lehetőséget neked a támogatásra, ha tetszik, amit csinálok. Javaslatot is tehetsz, és az egész névtelen. (Ezt nem verik nagy dobra ott fent, de veheted tizednek is. ;) )  

 

A szerzőről:

11182156_470080469814537_6846388005726535320_n.jpg

László Dávid vagyok, egyetemista. Nyitott vagyok a világ felém sugárzó impresszióira. Élményekből, felismerésekből formálok bejegyzéseket, amik lecsapódnak bennem. Vállalom a szubjektivitást. A cikkeim főleg spirituális, filozófiai, lélektani témákban mozognak. Nem kell félretenned a meggyőződéseidet, miközben olvasol, csak arra kérlek, légy nyitott. Rám, és magadra is. Ha megszólíthatok benned mélyen valamit, ha valamelyik cikkem lehet egy lépésnyi föld a lábad alatt életed hosszú útján, elértem a célom. Ezért kérlek, ne egyetlen cikk után rakj be egy dobozba. Olvass el párat. Köszönöm, hogy ellátogattál ide.

Facebook

Címkék

101-es szoba (1) antikrisztus (1) autentikus (1) ayahuasca (1) a hétfejű tündér (1) a kis herceg (2) bálványok (5) becsatornázott boldogság (1) biblia (7) bizalom (2) bizonyságtétel (1) botrány (1) bűn (3) bűntudat (2) Calvinist (1) citromos kávé (41) család (1) csend (1) csoda (1) dicsi zene (2) diszkókeró vs. könyvtárkeró (1) dogma (1) drahma (1) egyenlőség (1) egyház (13) egy igazság (3) egy kis filó (15) életfilozófia (1) ellenség (1) előfagyasztott világnézet (2) emergens (1) empátia (4) énekek éneke (3) engesztelő áldozat (2) erkölcs (2) erőszakmentes kommunikáció (2) érzékelésszűrő (1) evangelikál (6) evolúcióelmélet vs. teremtéselmélet (1) farizeus (2) fasizmus (1) favágó (1) felelősség (1) felszabadítás (2) feltámadás (1) felvilágosodás (1) feminizmus (1) filmek (1) filmkritika (2) fogyatékkal élők (1) fontos (1) függőség (3) gender (1) gondviselés (4) gyónás (1) hagyomány (3) harag (1) házasság (2) hímsovinizmus (1) hitbiztonság (3) homozoológia (1) hős (1) humanizmus (2) iddqd (1) igazság (1) igen-nem (1) igés képek (1) imádkozás (3) írásértelmezés (4) irónia (3) irracionális (1) istenkép (11) istentől távol (4) isten országa (1) isten trilógia (3) ítéletmentes (1) ítélkezés (3) jedivallás (1) Jézus (14) jók és gonoszok (3) kapcsolatok (1) karácsony (1) karma (1) káté (1) kegyelem (12) keresztény kultúra (13) kezdet (1) kísértés (1) könyvek (4) könyvek hercege (2) kritikus gondolkodás (10) kútkereső (10) lázadás (2) lélek (4) lelkész (2) limitált észosztás (1) magány (1) megbocsátás (6) megszentelődés (1) megtérés (1) megváltás (7) melegek (4) méltóság (2) mémek (1) migránsok (2) misztika (2) mit tudhatok? (1) narratívák (12) negatív teológia (1) nemi szerepek (1) nevelés (1) nyitott szív (1) önismeret (18) önmegvalósítás (7) ördög (2) pápa (1) paradigmaváltás (3) párkapcsolat (5) patológiás (1) predesztináció (1) prédikáció (2) pride (1) reformáció (1) remény (1) rorschach (1) safe space (1) santo daimi (1) sebek (1) sebezhetőség (3) sokakért vagy mindenkiért (1) sors (2) south park (1) szabadság (5) szemléletváltás (11) szemnek láthatatlan (1) szent és profán (4) szeretet (2) szex (3) szív (1) szívből jövő (1) szomorkultúra (2) társadalom (4) teológiai lábnyom (3) thészeusz hajója (1) ti vagytok a föld sója (1) tudattalan (1) túlvilág (1) türelem (1) újkálvinizmus (3) útkeresés (2) utópia (2) vágyak (2) vallás (17) weöres (1) Címkefelhő