Néha a szívnek is jó a víz...

Kútkereső

Citromos kávé - Isten pornófüggő volna?

2017. július 13. - László Dávid

Egy kép olykor többet mond ezer szónál.
sex.jpgA párkapcsolat telve van féltékenységgel, irigységgel, önzéssel. A párkapcsolatnak vannak körülményei, vonzatai: A felek együtt megtett útja, a szerelem, ami kialakul köztük, és a kapcsolat katarzisa, a testi-lelki meztelenség és egyesülés. A szerelemből és a szexből az ember tabut csinál, mert nem tud felelősséget vállalni a fent felsorolt dolgokért. Mindezt félelemből teszi. A félelme a fent felsorolt dolgok miatti tabusításból visszás szabályokat szül. A vallás kapóra jön, hogy ezeket a káros szabályokat kiszervezze egy nagyobb hatalomnak, és ne kelljen megindokolnia magának, miért vannak. Az ember a tabuval és a kiszervezéssel freudizmust csinál a vallásból. A szexualitásból erkölcsi kérdést csinál, és a szexualitás tengelyén értelmezi a dolgokat. Mindent egyetlen erkölcsi tengelyre feszít fel. Két lehetséges út vezet innen: A folyamatos önsanyargatás, vagy a fürdővízzel a gyerek kidobása, vagyis a szakítás a vallással. Mindezek pedig még inkább elterelik a figyelmet a szerelemről és a szexről, és azoknak természetes körülményeiről. A káros szabályok, az egyedül az ezen a tengelyen történő mozgás kitölti az ember gondolatait a témáról. A tengely két véglete, a szabad szexualitás, és a rendszabályzott szexualitás elfoglalják azt a helyet az emberben, ahol a kérdések, a felelősségvállalás, és a tabuk felpattintása kéne teret nyerjen. Az ember a káros szabályok elől önmaga szétszórásába menekül. A megfizethetetlenből egyből az ingyenbe ugrik. A tabu tabu marad. Az ember a saját kárán tanulja meg, hogy ha boldog akar lenni, végig kell járnia avval a személlyel az utat, ki kell alakuljon köztük egy bizalom, egymásra támaszkodás, szeretet, szerelem. Rögös úton érkezik el oda, hogy megválasztja, ki előtt vetkőzik le testileg és lelkileg. Ki előtt válik sebezhetővé. A rögös útra nem a szabadosság iránti vágy, hanem épp a visszás szabályoktól való iszony tereli.

A klérus Isten nevében turkál a hívők nadrágjában, de vajon Isten igazsága tényleg a szexualitás tengelyén mozog? Istent csak a szex érdekli? Istent csak az érdekli, ahogy mi szeretkezünk? 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr6812654255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.