Néha a szívnek is jó a víz...

Kútkereső

Citromos kávé - Hétköznapi reinkarnáció

2017. március 05. - László Dávid

 treeman.png

Ha van az emberi szellemnek törvényszerűsége, amely mentén működik, akkor az ez: Amíg a szellem gyarapszik, formálódik, nővekedik, hullámzó, rugalmas alakban teszi ezt, lobog, áramlik. Minden gyűjtögetés után meg kell kezdődnie a beérésnek, amikor a szellemben kibontakoznak a begyűjtött dolgok. A beérést kiforrás követi, majd az újdonság megszilárdul. Kihűl. Ezután következik a megkeményedés. Ilyenkor szemléli a szellem a maga munkáját. Azt a szobrot, amiből ő készült. Nincs új, nincs hullámzás, készen van. Ezután jön valami felforgató, kibillentő, kicibáló erő, és a széttörés. Szilánkokra. Magábazuhanás. Összeroskadás, majd a felismerése az előbbi állapot korlátoltságának. A kemény állapot sebezhetőségének, megrekedtségének. Felébredés. Növekedés, hullámzás, gyarapodás, lobogás. A régi szilánkok hasznosítása. 

Pulzálás. Mély levegő, kieresztés. Körforgás. Élet. Anyagcsere.

Van az úgy, hogy láncokat hurkolunk a szobor köré, jó szorosan. A bizonytalanság, a félelem láncait. "Ennek így kell lennie, én csak megvédem a hamisságtól." És noha ilyenkor is megtörténik a széttörés, a láncok úgy tartják egybe a szobrot, mintha semmi nem történt volna. És evvel szépen el lehet létezni nagyon sokáig. Talán létünk végéig, vagy talán elkezdik a szilánkok magukat morzsolni idővel, nem tudom. Ilyenkor, mikor megrögzötten bámuljuk láncravert önmagunkat, nagyon fáj más hullámzása. Gyalázatnak tetszik, hogy más nem akarja olyanra formálni magát, mint én. 

Hibernáció. Elefántcsonttorony. Halál. Keserűség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr1312313825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.