Néha a szívnek is jó a víz...

Kútkereső

Bemutatkozás, ami már váratott magára + hírek

2017. február 08. - László Dávid

Olyan masszív és sűrű évet zárhatok magam mögött, mint egy pohár jól behűtött martini bianco. Rá is vetemedek egyre, miközben ezt megírom, mert nem szeretném tovább halogatni a dolgot. Annak idején, mikor belevágtam a blogírásba, egyvalami hajtott: A belső gondolataim és megérzéseim feszültségben voltak a kívülről jövő válaszokkal a hit körítéseivel kapcsolatban. A "szubsztancia" azonos volt, de az akcidensek kaparták a torkomat... Meg persze a filozófia iránti rajongásom, valamint hogy a modern kor mennyire felületesen áll hozzá ehhez, hogy lecsonkolva a filozófiát gyárt instant lélekélelmiszereket... Meg az emberek megvezethetősége, kritikus gondolkodás iránti vágy hiánya, és még sorolhatnám az arroganciámból fakadó ítéleteket. ;)

Ugyanakkor kicsit féltem a nyilvánosságtól, akkor úgy gondoltam, hogy a bennem formálódó gondolatok kiverhetik a biztosítékot az ismerőseim körében is, emiatt inkább inkognitóban írtam. És hogy miért Könyvek Hercege? Sok könyvet olvastam, párszor dolgoztam is velük áruházban, utcai standnál. Korom dacára elég nagy a könyvtáram, és bár lassan olvasok, talán a leginkább a könyvek határozták meg az életemet (és az ivászatok a cimboráimmal). Szóval különleges kapcsolat fűz a könyvekhez. És ahogy a Könyvek Hercege bejegyzésemben is utaltam rá, a könyvek lélekszilánkok. Varázserejük van, emberi léleklenyomatok, amik más, újabb és újabb embereket gazdagíthatnak, inspirálhatnak. Én is ezt szerettem volna. 

A visszajelzésekből tapasztalom, hogy néha sikerült is. Ilyenkor majd kibújok a bőrömből, mert már megérte megírni azt a bejegyzést, ha valaki kevésbé érzi elveszve magát, hogy lát egy tükröt a belső világáról, vagy kap egy nézőpontot, esetleg választ egy kérdésére. 

Viszont most, ahogy ürül a martinis pohár, úgy fogytak el az érveim arra, hogy továbbra is csak a Könyvek Hercege legyek a blogon. Ugyanakkor már hozzám nőtt a K.H., megszerettem, nem szeretnék lemondani róla. De mit van, mit tenni? A Könyvek Hercege legfeljebb egy titulus, annak is elég mesebeli, nem pedig egy igazi név.
a3acef8fb371f2101be6f89326cb660b.gif

Ráadásul egy új projekt van készülőben, vannak projektek ugyanis, amiket régóta szeretnék megcsinálni, de ebben az írásos formában nem tudom megvalósítani őket, így a Kútkereső hamarosan kiterjeszkedik a YouTube-ra is. Szóval lassan elkerülhetetlen, hogy kiderüljön, ki is vagyok.

12240045_549707805185136_6063849434381942841_n.jpg

Minden kedves olvasómat mély hódolattal fogadom a blogomon, és remélhetőleg nemsokára a vlogomon is:

 

László Dávid

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr2512077941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.