Kútkereső

Néha a szívnek is jó a víz...

Van élet a gyüli után!

Gyerekek, tényleg van! Nem viccelek, én voltam a gyülin kívül, és nem buktam a hitemet!

Vannak kocsmák, diszkók, szórakozóhelyek, ahol lehet alkoholt inni és ismerkedni emberekkel, mozik, kávézók, színházak, nem-keresztény rendezvények, társasjátékestek, előadások, irodalmi, zenei estek, múzeumok, fantasy és sci-fi könyvek és videójátékok, szabadulószoba, lézertag, paintball, siklóernyőzés, felnőtt játszóterek focinak, kosárnak, street workoutnak, edzőtermek, Star Wars, fürdők, szaunák, sör, cuba libre, vodkanarancs, fény, fröccs, gintonik, whisky, Deák tér, Margit-sziget, flash mobok, hülye járás, párnacsata világnap, egy üveg borral a szigeten, Volt, SZIN, Ozora, vizipipás gyrosos, motocross, Counter Strike, parkour, fű, korhatáros horror, Die hard, death metal, rap, hip-hop tánc, Avangers, Másnaposok, pszichológia, facebook, baloldal, Robert Merle, Shakespeare, Pilinszky, Puzsér, Popper Péter, animék, sorozatok, Black Mirror, Rick and Morty, South Park, testékszerek, tetoválások, cigaretta, pogozás, 30Y, Kaukázus, hipszterek, punkok, és még sorolhatnám. 

Lazuljál már egy kicsit, ember! Szarjál rá, mivel ijesztgetnek a vallási elöljárók, nem fogsz feketelistára kerülni, ha bekapcsolódsz a társadalomba, ha tágítod az érdeklődési és látókörödet. Legalább megtanulod, hogyan szólítsd meg azt, aki neked tetszik, nem csak a dicsdalok pörögnek a fejedben, fogsz tudni válaszolni az olyan kérdésekre, hogy mi a hobbid, nem fogsz annyira szorongani emberi lények jelenlétében, megtapasztalod, hogy Istennel bárhol bármilyen formában találkozhatsz. Még világi barátaid is lesznek, és rájöhetsz, hogy nincsenek úgy elveszve, mint ahogy azt a fojtogató, irreális erkölcsi gátjaid szemüvegén keresztül vetítetted ki rájuk. 

Kúrvagáz, hogy a keresztény fiatalok körében a kiteljesedett ember idolja a szorongó, világtól tartózkodó, belső feszültségtengerben úszó, dadogós, megszeppent zombi. 

Ne a következő heti bibliakört várd otthon a plafont bámulva, egyetemistaként, este 9-es takarodó után! Ha tényleg biztos vagy az identitásodban, akkor nyissál a világ felé! Csak frissítheted a kapcsolatodat Istennel, ha nem minden percben a "bűneiddel" foglalkozol. Mire vársz még? Akarod, hogy én rugdossalak ki, basszameg?! Rúgjál be, azt világosodjál meg a teológiai kérdéseid egyikében, vagy mit érdekel engem, csak ne az életedben legyél puritán! Legyél dísztelen és meztelen Isten előtt. Érezd, milyen tapasztalni őt!

A legnagyobb faszság keresztény körökben, hogy az egyház anyai keblein vagy csak biztonságban, azon kívül minden az ördögé! Nevetségesen groteszk, mennyi élet van egy olyan emberben, aki bemeri lélegezni az utcai levegőt azzal szemben, aki az alaksori ifi légkondi nélküli atmoszféráján hagyja fejlődni a sejtjeit. Még mindig itt ülsz, rá-rá pillantva az adoremusra, kattogva a napi igés képen, mint valami pornófüggő, vagy már szervezed a hétvégi házibulit a haverokkal? 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr2112161135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Még nincs kultúrája kis hazánkban, de teszek egy lépést afelé, hogy megadjam a lehetőséget neked a támogatásra, ha tetszik, amit csinálok. Javaslatot is tehetsz, és az egész névtelen. (Ezt nem verik nagy dobra ott fent, de veheted tizednek is. ;) )  

 

A szerzőről:

11182156_470080469814537_6846388005726535320_n.jpg

László Dávid vagyok, egyetemista. Nyitott vagyok a világ felém sugárzó impresszióira. Élményekből, felismerésekből formálok bejegyzéseket, amik lecsapódnak bennem. Vállalom a szubjektivitást. A cikkeim főleg spirituális, filozófiai, lélektani témákban mozognak. Nem kell félretenned a meggyőződéseidet, miközben olvasol, csak arra kérlek, légy nyitott. Rám, és magadra is. Ha megszólíthatok benned mélyen valamit, ha valamelyik cikkem lehet egy lépésnyi föld a lábad alatt életed hosszú útján, elértem a célom. Ezért kérlek, ne egyetlen cikk után rakj be egy dobozba. Olvass el párat. Köszönöm, hogy ellátogattál ide.

Facebook

Címkék

101-es szoba (1) antikrisztus (1) autentikus (1) ayahuasca (1) a hétfejű tündér (1) a kis herceg (2) bálványok (5) becsatornázott boldogság (1) biblia (7) bizalom (2) bizonyságtétel (1) botrány (1) bűn (3) bűntudat (2) Calvinist (1) citromos kávé (40) család (1) csend (1) csoda (1) dicsi zene (2) diszkókeró vs. könyvtárkeró (1) dogma (1) drahma (1) egyenlőség (1) egyház (13) egy igazság (3) egy kis filó (15) életfilozófia (1) ellenség (1) előfagyasztott világnézet (2) emergens (1) empátia (4) énekek éneke (3) engesztelő áldozat (2) erkölcs (2) erőszakmentes kommunikáció (1) érzékelésszűrő (1) evangelikál (5) evolúcióelmélet vs. teremtéselmélet (1) farizeus (2) fasizmus (1) favágó (1) felelősség (1) felszabadítás (2) feltámadás (1) felvilágosodás (1) feminizmus (1) filmek (1) filmkritika (2) fogyatékkal élők (1) fontos (1) függőség (3) gender (1) gondviselés (4) gyónás (1) hagyomány (3) házasság (2) hímsovinizmus (1) hitbiztonság (2) homozoológia (1) hős (1) humanizmus (2) iddqd (1) igazság (1) igen-nem (1) igés képek (1) imádkozás (3) írásértelmezés (4) irónia (3) irracionális (1) istenkép (10) istentől távol (4) isten trilógia (3) ítéletmentes (1) ítélkezés (3) jedivallás (1) Jézus (14) jók és gonoszok (3) kapcsolatok (1) karácsony (1) karma (1) káté (1) kegyelem (11) keresztény kultúra (13) kezdet (1) kísértés (1) könyvek (4) könyvek hercege (2) kritikus gondolkodás (10) kútkereső (10) lázadás (2) lélek (4) lelkész (2) limitált észosztás (1) magány (1) megbocsátás (6) megszentelődés (1) megtérés (1) megváltás (7) melegek (4) méltóság (2) mémek (1) migránsok (2) misztika (2) mit tudhatok? (1) narratívák (12) negatív teológia (1) nemi szerepek (1) nyitott szív (1) önismeret (18) önmegvalósítás (7) ördög (2) pápa (1) paradigmaváltás (3) párkapcsolat (5) patológiás (1) predesztináció (1) prédikáció (2) pride (1) reformáció (1) remény (1) rorschach (1) safe space (1) santo daimi (1) sebek (1) sebezhetőség (3) sokakért vagy mindenkiért (1) sors (2) south park (1) szabadság (5) szemléletváltás (11) szemnek láthatatlan (1) szent és profán (4) szeretet (1) szex (3) szív (1) szívből jövő (1) szomorkultúra (2) társadalom (3) teológiai lábnyom (3) thészeusz hajója (1) ti vagytok a föld sója (1) tudattalan (1) túlvilág (1) türelem (1) újkálvinizmus (3) útkeresés (2) utópia (2) vágyak (2) vallás (17) weöres (1) Címkefelhő