Néha a szívnek is jó a víz...

Kútkereső

Citromos Kávé - Instant keró bölcsesség

2016. december 16. - László Dávid

Gyerekek, én nem akarok semmi rossznak az elrontója lenni, és néha nekem is örömet okoz az, amikor a kedvenc könyvemből visszalátok egy-egy idézetet egy képen, ami jól summázza azt a gondolathalmazt, ami bennem kialakult a könyvről, vagy annak egy részéről.

Nem szándékozom elvitatni a citátum hasznát, és értelmét, csupán a veszélyeit is szem előtt szeretném tartani. 
A dekontextualizált mondatok rengeteg félreértésnek lehetnek a melegágyai. Ez különösen fontos szempont, ha olyan mondatokról van szó, amire az életvitelünket alapozzuk. Nem rigolyáskodásból mondom, csupán azt tapasztalom, hogy még mi magunk sem vagyunk teljesen tisztában egy-egy bibliai szöveg mondanivalójával, mert az abból kiemelt mondatot már jól szételemezték nekünk egy igehirdetésben, és eszünkbe se jut, hogy elvonatkoztassunk attól az eseti értelmezéstől, és magunk is fáradozzunk az "arany előbányászásán". Ha pedig más értelmezést kapott emberekkel találkozunk, eléggé megnehezíti a kapcsolatfelvételt a "táposcsibe" állapotunk. 

Aminek a kapcsán pedig most előjött belőlem ez a fintorgás, azok az igés képek, ahol még ráadásul szembeötlően könnyű egy határozott értelmezéssel feltölteni egy kivett mondatot, pusztán a mögé lőtt vizuális adalék miatt. Mindezek után meglepő lehet, hogy ezt mondom, de  eszemben sincs bojkottálni az igeképeket. Én nem az a fajta blogger vagyok, aki megfogalmaz egy kritikát, aztán arra buzdít mindenkit, hogy kategórikus szellemben határolódjon el a dologtól, különben bemocskolja a hitét, világnézetét, hovatovább elkárhozik. 

Én inkább megmutatom a saját kedvenc válogatásomat ezekből az igés képekből. Evvel titeket is valamennyire kreativitásra buzdítva. Feel free to have fun!

Íme:

 kk1.jpg

kk2.jpg

kk3.jpg

kk4.jpg

kk6.jpg

kk7.jpg

kk8.jpg

kk12.jpg

kk14.jpg

kk15.jpg

kk17.jpg

kk18.jpg

kk19.jpg

kk20.jpg

kk21.jpg

kk23.jpg

janos_3_16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr1412052337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.