Néha a szívnek is jó a víz...

Kútkereső

Citromos kávé - Levél a Herceghez

Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

2016. szeptember 04. - László Dávid

Hozzád szól ez a vallomás, Te, aki a legtisztább, legártatlanabb voltál a Földünkön.

Ugyanolyannak születtél, mint mi. Ugyanúgy volt egy részed a világból, mint mindannyiunknak, amit gondosan rendezgettél, karban tartottál, ügyeltél rá, ahogy közülünk talán senki. Neked is tanulnod kellett. Megijesztett a felelősség, mások gyöngesége. Fiatalon még nem tudhattad, hogyan szeress igazán - mi még most sem tudjuk. Szárnyra kaptál, tekinteted végigpásztázta világunkat. Megszemlélted minden oldalunkat: minden hívságunk, gyengeségünk, gyarlóságunk nyilvánvaló volt előtted, mégis köztünk maradtál. Mi gazdagnak, fontosnak próbáltuk eladni a részünket a világból, te láttad, hogy valójában száraz és sivár, mégis igyekeztél rávenni minket, hogy valódi szépséget, varázslatot találjunk magunkban. Türelmeddel megszelidítetted a vadat. Szeretetet, örömöt, édes szomorúságot, az elmúlás keserédes fájdalmát vitted oda bölcsességként, ahol eddig balga üresség, szürke hidegség volt. Megértetted, és megértetted velünk: attól fontos valami, hogy időt vesztegetünk rá, vagyis amit fontosnak választunk, az formál minket. Arra is felhívtad a figyelmünket, hogy kereshetjük amire vágyunk sok ezer dologban, pedig az bőven megtalálható egy korty vízben is. Velünk együtt szembenéztél avval az ujjal, amitől mind félünk, ami még a királyoknak is parancsol. Levetetted kérged, hogy elvezess minket a csillagok közé. Köszönöm neked, hogy hallhatom csengő kacagásod, valahányszor felnézek a csillagokra. Minden csillag téged visszhangoz.

Hagyom, hogy megszelidíts. Vállalom, hogy ez nevetéssel, és sírással is jár. Igyekszem rendben tartani a kis részem a világból, gondozni, gyomlálni. Ami fontos rajta, gondoskodni róla, szeretni. Mindig észben fogom tartani, hogy belül gyermek maradjak. Köszönöm. Most már tudom, miért mondod: Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

 12391934_557429291079654_7022368072472813451_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr2211661036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.