Néha a szívnek is jó a víz...

Kútkereső

Citromos kávé - A jó a rossz és a későn érő

2016. március 25. - László Dávid

Miért szépekre és csúnyákra osztjuk fel az embereket ? Miért jókra és gonoszakra? Gazdagokra és szegényekre. Tehetségesekre és tehetségtelenekre. Elnyomókra és elnyomottakra. Szorgalmasokra és lustákra. Miért tanultuk ezt és miért tanítjuk meg a gyerekeinknek?

Miért nem inkább olyanokra osztjuk, akiknek van lelkierejük, és akiknek szükségük van rá? Akik megtehetik, megtehetnék, hogy erkölcsről, tudományról, fizikai és fizikán túli életről beszélgessenek, és akiknek nincs elég erejük, képességük, ismeretük, hogy ezekből tudjanak építkezni. Akik tragédiába merültek, és akik csordultig vannak irgalommal. Keresők és megrekedtek. Bővelkedők és szűkölködők. Segítők és elesettek.

Hiszen Jézus szemléletváltásról tanított. Ő nem jókat és bűnösöket, hanem egészségeseket és betegeket látott. Nem építőket és rombolókat, hanem támogatottakat és magárahagyottakat. Lám, milyen nehéz őt követni, ha már a világból megtanultuk a fentieket. Arról viszont tehetünk, hogy a gyermekeink másként nőjenek fel.
kovacs_marcell2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kutkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr858413946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.